Sidor

måndag, september 28, 2009

Pannkaka

Här kommer ett bra recept på pannkaka som jag fått av min bonusmamma.


Bibbis pannkaka
5 ägg
8,5 dl mjölk
6-7 dl vetemjöl
Gräddas på 250 grader i cirka 15-20 minuter.

Lätt som en plätt, med lite hjälp kan det nog bli husmanskost hemma hos mig också...

lördag, september 26, 2009

Bygget fortskrider - med tak

Idag har min händige make lagt på taket alldeles själv, det lönar sig att vara gift med en fd takläggare. Nu behöver vi inte oroa oss för vinter och snö. Så här ser det ut nu:Det artar sig så att säga.
Nu ska vi fundera på glaset och läsa offerter från diverse glastillverkare. Så får ni se sen nån gång.

tisdag, september 22, 2009

Shoppat idag

Idag åkte jag tidigt hemmifrån som för att köra en nyoperarad hem från Kalix. När jag hade fikat i kafeterian var det fem timmar kvar tills patienten skulle vara klar - och en halvtimmes körtid till Ikea. Så efter lite funderingar kom jag fram till att jag måste åka dit och köpa en Ribba ram och lite tallrikar.
Men det blev lite "smått och gott" också.
Gardintyg till mitt kontor, kuddfodral till de där stora kuddarna jag fick för länge sedan. Ljus kan man ju inte ha för mycket utav, vi hade ingen vattenkanna och min älskade anthurium har sett bedrövlig ut i något år så den har nu blivit utbytt till en yngre upplaga.
Så kan det gå...

Bröllopspresent: Porslin

När vi gifte oss fick vi tallrikar från Duka som vi önskat oss och Eva Solo glas i industriglas (inget har gått sönder!). Men faktiskt så var de jättefina tallrikarna från Duka väldigt stora. De passar inte riktigt i diskmaskinen och det känns onödigt att använda så fint porslin till vardags.
Så farmors bröllopspresent fick bli vardagsporslin från Ikea.
Också fyrkantigt, men svart och platt.
Pengarna räckte även till en uppsättning med djuptallrikar, så om ni nu kommer på fika kan vi erbjuda likadana tallrikar till fler personer än fyra.

(Sen köpte jag även små, små djuptallrikar som man kan göra smådesserter i. Till exempel Creme caramel eller liknande, vilket ska bli roligt att prova.)

(Efter lite googlande så har jag kommit fram till att det förstås är crème brulée jag menar, den med det knäckiga locket.)

måndag, september 21, 2009

Drömmen om en ny kökslampa

Jag hade som bestämt mig för att när jag målat taket så skulle denna fantastiska taklampa (Present time taklampa LM116) hänga där ovanför bordet. Vit och fin och sprida en massa ljus.

Men när jag skulle beställa den så läser jag att den hänger ner 108 cm och det blir alldeles för lågt. Ännu värre sedan när vi byter köksbord. Då är lampan nästan i maten och tända ljus på bordet bara att glömma.
Den här lampan skulle vara toppen i uterummet men nu saknar jag idé för köket och det är där vi behöver en snyggare variant.
Kanske man kan tillverka en egen lite kortare variant?
Kanske till och med billigare?

söndag, september 20, 2009

Uterummets panelvägg - utsida

Utsidan av väggen är nu på plats, den som består av laserad dubbelfalsad panel. Det betyder också att den prassliga presenningen är väck vilket jag är väldigt glad över.
För tillfället ser det förstås ut som ett konstigt val att välja en annan färg än panelen som sitter på resten av huset. Men vi har förstås en plan för hur det ska bli i framtiden. Så när jag ser panelväggen ser jag inte riktigt vad andra ser, jag har en framtidsbild i huvudet och den ser riktigt bra ut!

lördag, september 19, 2009

Hemnetspaning: Storfors

Jag har haft ett öga på Hemnet och det måste jag säga att det finns ett supersnyggt hus till salu. Det verkar alldeles nybyggt - vilket jag baserar på att trädgården är en sandhög och bilderna saknar möbler och tavelhål.Funkishus med coola tak och dubbelgarage! Det kan man inte säga någoting om, det vill man bara ha.Altanen sträcker sig runt tre av husets väggar så det är bara att flytta sin solstol efter behag. Men något inglasat uterum har dom inte (och inte vi heller än så länge).Köket är ljust och vitt och det är ganska öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Man vill bara flytta dit helt enkelt. Allt är klart förutom att jag skulle ha valt andra tapeter. Nu är det ju inte riktigt läge att flytta mitt i bygget, bebis på g och sånt så därför måste jag lista lite nackdelar:
1. Vi har inte råd med det
2. Hela familjen ryms inte i huset (3 sovrum)
3. Tapeterna passar inte riktigt
4. Diskho och spis bör vara på samma sida av säkerhetsskäl

Men för er andra med lite mindre familj och lite mer pengar är mina svaga ursäkter bara petitesser så det är bara slå till på ett fint nybyggt hus.
Ta en titt här

Modern öppenspis

Det här var en öppenspis som ser ut som en jag skulle vilja ha. Just den här modellen är inte en riktig kamin utan en bränsle/spisbränsle brännare som man kan stoppa i rum över 10 kvadrat oavsett om man har skorsten eller ej.
Stilen gillar jag, men vi vill ha en riktig att elda ved i om det ska vara någon. I vardagsrummet ryms ingen även om det var en plan vi hade tidigare. I uterummet kanske en mindre modell skulle passa...

Läs mer om just denna kamin här:
www.wahlborgs.se

fredag, september 18, 2009

Bröllopspresent

Nu ska jag meddela mina mostrar vad vi fick i present av dem. Egentligen fick vi pengar men nu har jag lagt till någon hundring och köpt oss en snygg dammsugare till köket, Ergorapido.
Så vi lätt kan suga upp smulor och sånt när vi ätit/lagat mat. Dessutom kan man koppla loss en del och då är det en liten handdammsugare för brödsmulorna.
Den kommer även att underlätta trappstädningen eftersom den är trådlös och lätt.
Väldigt praktiskt.

Vilket ju förstås underlättar vårt hushållsarbete och det är ju bra för alla förhållanden så vi tackar så mycket. :)

torsdag, september 17, 2009

Till panelväggen

Eftersom det skitigt sig rejält med takplåten bestämde maken att han skulle spika upp panelväggen istället. Så idag har vi varit på Ångsågen och handlat dubbelfalsad panelvägg. Men eftersom vi egentligen vill ha dyrbart cederträ har jag nu målat den alldeles vanliga panelen vi köpte istället och känner mig jätteduktig. Det var en utomhuslasyr som vars färg heter "Kola" och den har lite varmare brun kulör. Inte så mörk som resten av husets panel.Det blev en fin färg, vi är nog nöjda så här.
Kvar är makens jobb att skruva upp den och det ska bli så härligt att bli av med just den presenningen som fladdrar och lever om när det blåser.

onsdag, september 16, 2009

Vardagslyx

Idag blev det fika med flickorna. Äppelpaj med vaniljvisp som jag gått omkring och varit så sugen på. Samt en pratstund, vilket inte är illa.Men det fanns en tidsbegränsning eftersom jag skulle på nästa del av föräldrautbildningen.
Pinsamt nog kom jag lite sent och det var min barnmorska som höll i den. Så nu tror hon att jag är en sån som alltid kommer för sent eftersom jag varit sen till ett besök hos henne också. I fortsättningen ska jag alltid vara i god tid...

Nu ska jag städa huset lite så det är fint tills mannen kommer hem, köra förbi Victoria och dricka kaffe tills det är dags att hämta honom på Kallax mitt i natten.

söndag, september 13, 2009

Dopmiddag

Igår var jag på dopmiddag, älsklingen fick tyvärr inte följa med eftersom han är och jobbar men jag åkte ändå. Det var en liten supersöt mörkögd tjej med mycket mörkt hår på huvudet som skulle döpas i Lövånger kyrka och sedan var det dopfika. Men föräldrarna hade resonerat som så att med tredje och sista barnet ska det firas ordentligt. Så efter mingel och en fördrink började middagen med lite bordstävlingar och en god förrätt.Kockarna i Lövånger vet vad de pysslar med. Förrätten var jättegod, inget hastverk direkt. För att inte tala om varmrätten som var så där "oj vad den smälter i munnen god" och det ska ni veta - jag tror inte att jag tycker om lamm. Men det här tyckte jag om.Det hade förstås varit snäppet bättre med rödvin istället för fanta till köttet. Men vinet och päronkonjaken, det fick andra dricka och så drack jag samma som barnen. Det kändes skönt att komma sig hem samma kväll.Det var kul att träffa en del igen, vissa har jag inte sett sedan bröllopet för två år sedan.Vi var hela fyra pitebor på plats i Lövånger. Alla placerade vid samma bord och det gick jättebra för oss i bordstävlingen, hejja Piteå!Men vid tio-tiden efter kaffe och dessert (björnbärspairfait) så tackade jag värdparet och körde hemåt medan jag pratade lite grann med maken. Det hade varit roligt att ha honom med mig men allt går ju inte att styra. Det gick då bra att köra också, inga renar på vägen och ingen halka än så jag var hemma efter 1,5 timme.
Jag måste säga att jag tror de läskiga bilturerna med taxi i Thailand var bra för mig. Nu är jag inte lika rädd när vägen smalnar av lite grann, som till exempel vid vägbyggen.

fredag, september 11, 2009

Shoppat på Coop

Det är lite shopaholic varning på mig nu. Igår köpte jag värmeljus och ett batteri och idag har jag köpt denna flashiga diskborste och lite roligare disktrasor. Samt städgrejor till toaletten så att den äldsta får lite lättare att städa den när det behövs. Vilken lycka, va! Vem jublar inte över en egen wc-anka och spray? :)

På bilden kan ni även se en närbild av kökskaklet som jag avskyr. Men när det gäller det är vi faktiskt inte överens. Jag säger att det är SÅ fult. Färgen på kaklet är fult och de där tredimensionella grejorna är ännu fulare. Men problemet är att det INTE är svärmors val (som jag trodde, det var hennes hus tidigare) utan något som är gjort sedan han tog över huset. Så han säger:
- Men det är ju nygjort
Jag: - Jag tycker det är fult
- Men de där kakelbitarna var ju jättedyra (om de tredimensionella)
Jag: - Jag tycker ändå att det är fult
Så jag går omkring och avskyr dem och har snällt bett om att få hacka loss dem (flera, flera gånger). Men nu tänker jag att vi kan ju faktiskt prova att måla kaklet först och se hur det blir. Så kanske de duger en stund till. Kanske till och med blir fint.
Jag vet att det inte finns några garantier på resultatet men det kan ju vara värt att prova det.
(Nån gång längre fram, nu när han skulle åka iväg och jobba meddelade jag att taket skulle målas men det kommer inte att vara gjort så det får komma först.)

Eller om det nu är snyggt och vi bör behålla kaklet så kan ni ju alltid lämna en kommentar här och säga att jag har fel.
Eller också kan ni säga att det är maken som har fel och att det mycket riktigt inte är snyggt.

tisdag, september 08, 2009

Myskvällarna är räddade

Så där ja, nu är Idol tillbaka. Jag som såg det förra året för första gången ska minsann se det i år också. Faktiskt tycker jag att det ska bli riktigt roligt och trevligt att den fredagstraditionen kommit tillbaka.
Patetiskt men ack så sant.

måndag, september 07, 2009

Årets Blossa glögg

Nu har jag beställt glögg, årets Blossa glögg med smak av citrus.

Förra årets var slut när jag skulle handla så det blev ett trepack med småflaskor där förra årets finns med att provsmaka. Första julen Micke och jag dejtade hade jag köpt ett sånt där fempack med småflaskor. Så ibland värmde vi upp en liten flaska och myste med var sin varm kopp. Han med nötter och russin, jag utan. Oftast slutade det med att jag lät Micke dricka upp min kopp också eftersom jag inte gillade den (den där enbär minns jag var särskilt dålig). Vissa smaker tyckte ingen av oss om och jag undrar om det inte är så att det fortfarande finns kvar en av de där småflaskorna för att julen tog slut innan vi hann provsmaka alla...
Hjortronglöggen (2005) gillade jag i alla fall, så det ska bli kul att provsmaka blåbärsglöggen (förra året) också. Sen så kan vi kanske bjuda på lite citrusglögg på julafton.

Vill du också beställa glögg? Då kan du förhandsboka här:
bokablossa.nu

lördag, september 05, 2009

Flott i stugan


Tänk er en stuga i med sovrum som har den här sängen och stilen. Hur fint skulle inte det vara? Det kanske inte är så dumt med lägenhet och stuga någonstans ändå.

Det är företaget Kamelo som gjort den. Samma som sålde en ny färgsättning på en målning av Nelson Mandela varje år.
Uppenbarligen har de fler roliga idéer.

onsdag, september 02, 2009

Tända ljus säsongen har börjat

Det regnar och är grått ute. Blåsigt. Löven har börjat visa gula tendenser så hösten är på ingång. Så nu är det läge att tända ljus. Kontoret doftar underbart gott av det lilla "clean cotton" ljuset som jag fått av min snälla kusin Carina.