Sidor

lördag, februari 27, 2010

Stiligt stylade spjälsängar

Vi får nog acceptera att vår lilla dotter inte vill sova i vaggan. Hon vill ligga nära och kan eventuellt nöja sig med att se sina föräldrar. Så jag börjar fundera på att montera ihop spjälsängen. Så kom jag och tänka på inspirationsbilderna för barnrum som jag sparat. Eller kanske snarare hur spjälsängen blir riktigt fin. Något barnrum har vi inte utrymme för i dagsläget.
Men här följer fin, fin inspiration:
En grön med olika fina mönster från Olio. Läs mer på Celebrity baby blog. Jag gillar att det är grafiskt mönster istället för pluttenuttiga babyfigurer.

Här är en vagga med en blomsterranka målat på kanten. Jag gillar att den är som en box och att man valt att inte ha spjälor hela vägen. En söt lösning, om man gillar orange. 1.175 us dollars på Give Wink. Den känns häftigt modern.

Rosa och grönt tycker jag är fint ihop. Passar perfekt om man har en liten tjej. Här är det Rikshaw Design som stylat spjälsängen. Nu avskyr ju maken grönt så rosa/grönt blir det inte. Jag gillar dock deras "Jaipur" bäddset, det är som Indiska för spjälsängen.

Här är en variant som är enklare att genomföra. Ett lite finare spjälsängsskydd. Jag har köpt ett från Ikea, nu återstår att snygga till det. Tänk rött och lite grafiskt mönster eller blommor. Om jag bara hade tid att sy. Vi kanske måste rekrytera mormor/farmor till uppdraget.

torsdag, februari 25, 2010

Intelligenstecken

eller så kan man stanna inomhus

onsdag, februari 24, 2010

Kreolsk söndagsgryta

Det här receptet har jag fått av Johanna, det är väldigt enkelt att laga och hela familjen tycker om det. Fort går det också.

Kreolsk kycklinggryta
9 hg kycklingfilé (eller fläskfilé)
3 st kabanoss/chorizokorv
1 liten burk syltlök
1 st röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 2 dl hela kalamataoliver

Putsa och skär filén i skivor.
Skär korven i skivor och bryn. Tag upp korven och bryn filén i fettet.
Krydda med mejram, salt och peppar, strö på mjölet.
Tillsätt syltlöken, oliver, den hackade gurkan och paprikan.
Slå på grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med spadet från syltlök

Vi äter den med Coops tagliatelle med ägg.

måndag, februari 22, 2010

Chicken nuggets med fyllda paprikor

I lördags provades det ett nytt recept i mitt kök. Det blev riktigt fräscha chicken nuggets. Yngsta grabben gillade förstås bäst de ohälsosammaste bitarna av ströbröd bättre än dessa. Men vi vuxna gillade dem. Jag provade även att göra sötsur sås men den smakade inte som på kinarestaurang så det receptet kan jag ju kasta.

Chicken nuggets
Ingredienser
Kycklingfilé
2 dl hackad mandel
1 skiva fralla
Rivet skal av en citron
1 kruka persilja
Salt & peppar

Hacka nötterna,franskan och persiljan smått. Riv skalet av citronen. Blanda ihop. (Egentligen skulle det vara hela mandlar och så skulle man mixa det hela i en matberedare men det har vi inte.) Skär kyckligen i små bitar (2 cm) och rulla dem i blandningen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter.


Fyllda paprikor
Inredienser
3 paprikor
1 stor morot
15 kalamataoliver utan kärna
150 gram fetaost
Svartpeppar & timjan

Riv moroten grovt, hacka oliverna grovt (Jag råkade använda en hel liten burk oliver så det blev lite för mycket oliver.). Hacka salladslöken men lämna den översta gröna biten. Blanda i en bunke och lägg i hackad fetaost. Krydda med svartpeppar och timjan. Mosa med gaffel. Dela paprikorna och ta bort kärnor och sånt. Lägg dem i en ungsfast for och fyll med blandningen. Grädda i ugnen på 175 grader i 25 minuter.

lördag, februari 20, 2010

Prinsesstårta

Ingredienser:
1 tårtbotten
3 dl marsankräm
1 gelatinblad
3 dl grädde
0,5 dl hallonylt
1 grönt tårtlock
Florsocker

Koka marsankräm enligt förpackningen. Blötlägg geltinbladet i kallt vatten och vispa sedan ner det i varm kräm. Vispa grädden och vispa ner marsankrämen. Bred hallonsylt och ett lager kräm på första tårtbotten. Sen ska det vara kräm i lager två och ovanpå. Kavla ut ich täck med marsan. Pudra med florsocker.

Jag tycker att prinsesstårta blir gott fast vi tar genvägarna med färdig tårtbotten, marsanpulver och kavlat tårtlock. Enkelt är det också plus att hos oss går tårtan hem hos hela familjen.

fredag, februari 19, 2010

Fredagsskoj

Tiger Woods har ju förklarat sig nyligen. Ursäkten till Elin håller han privat men säger att den kommer att bli genom hans uppförande snarare än med ord.
"Jag har mycket att gottgöra, men det är en sak som jag vill diskutera. En del människor har spekulerat i att Elin på något sätt gjorde mig illa på Thanksgiving natten. Det gör mig arg att folk hittar på en sån historia: Elin har aldrig slagit mig den natten eller någon annan natt. Det har aldrig funnits något våld i vårt äktenskap. Aldrig någonsin."

och det var ju tur.
Nu kan vi ju bara skratta åt bilden när de inte slår varandra med golfklubbor i verkligheten.

tisdag, februari 16, 2010

Bortskänkt


El Oljepanna
Nibecity med inbyggd vv-beredare. 13,5 kw elpanna. Maxeffekt olja 25 kw. Volym 200 liter. Tillverkningsår 1999. Bortskänkes mot borttransport.


Så skrev vi på Blocket och telefonen gick varm av alla samtal. Vi insåg rätt snart att vi inte får några intelligenspoäng av att GE BORT något som andra säljer för typ 2000 kronor. Men då hade vi redan lovat bort pannan till den första som ringde och vi håller ju vad vi lovar...

Men ett råd till andra som byter uppvärmning i huset. Sälj pannan, det är fler än man tror som vill ha dem för att värma diverse utrymmen.

måndag, februari 15, 2010

Ny kökslampa

Efter mycket funderationer åkte jag och köpte en kökslampa igår. Egentligen ska jag ha två men de hade bara en hemma. Så vi får vänta på nr två. Jag är i alla fall väldigt nöjd.
Ser ni att mina tulpaner hämtade sig. Jag klippte av dem och gav dem nytt kallt vatten och det funkade faktiskt.

söndag, februari 14, 2010

Söta saker

Det finns mycket söta saker till småflickor. Jag kunde inte behärska mig och köpte en vit kappa med broderier och matchande skor på H&M. Den kommer att passa lillan till hösten...