Sidor

lördag, april 09, 2011

Kyckling med dijonsenap och basilika


Kyckling med dijonsenap och basilika
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
Smör
1 tomat
1,5 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
3 st vitlöksklyftor
1 burk creme fraiche (2 dl)
salt & peppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och skär i bitar. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Ta av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

Familjens betyg blev: 21
(1 6:a, 1 7:a, 1 8:a) Om vi jämnför smak med arbetsats så är receptet en tia. Busenkelt och snabbt tillagat! Smakar gott. Jag ändrade originalreceptet lite grann och tog lite extra vitlök och basilika enligt ovan.

3 kommentarer:

  1. Eftersom det har gradde i recepter maste det bli gott!!

    SvaraRadera
  2. tyckte det lät jättegott!

    SvaraRadera
  3. Jo hon är och låter ynklig också.Hoppas att vi är på bättringsvägen nu.

    Det där receptet är kanongott.Jag tog också extra mycket vitlök,vitlöksälskare som man är =)

    Och ang.Meandi så ska jag se vad jag kan göra.Eventuella intressenter har fått/ska få barn nu så dom lär ha fullt upp.Men som sagt,ska kolla med vänner och bekanta!

    SvaraRadera