Tomatsås
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 tsk basilika, torkad
1 krm oregano, torkad
1 krm timjan, torkad
2 burkar konserverade tomater, hela/krossade
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa eventuella hela tomaterna. Smaka av såsen med salt och peppar.
Spenat- och kesellarullar
250 gram spenat
200 gram champinjoner
1 st rödlök
250 gram kesella, 10%
100 gram gorgonzolaost (eller den mögelost du har)
1 dl valnötter
200 gram lasagneplattor, färska
Gör så här:
Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet.
Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, osten och valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
Skär pastan i plattor ca 9 x 9 cm. 8-10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsåsen. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
Nötterna gjorde susen i denna vegetariska rätt!
Jag provade att göra egen pasta. 5 dl durumvete och 4 ägg. En stund i kylskåpet och sedan genom pastamaskinen som varit oanvänd i fjorton år sedan makens pappa gick bort. Det blir mer hemmagjord pasta...
spenaträtten lät väldigt god =)
SvaraRaderaJo, det var goda pastarullar det där.
SvaraRaderaDet lät hur gott som helst! Vad lyxigt med hemmagjord pasta dessutom.
SvaraRaderaSvar:
Ja det kan jag förstå. Hade varit roligt att träffa dig.