onsdag, september 03, 2014

Kulturfil


Vi har provat Kulturfil från Norrmejerier. Namnet anspelar på att Umeå ska bli kulturhuvudstad så självklart är den smaksatt med björsav. Jag har ju faktiskt bott i Umeå i 8 år och kan intyga att det verkligen är björkarnas stad.

Norrmejeriers Kulturfil innehåller äkta björksav. Björksaven till Norrmejeriers Kulturfil har tappats efter gammal metod, genom att borra ett litet hål i stammen på björken och leda saven ned i dunkar. Det låter som en konstig smaksättning men vi brukade tappa björkarna på sav och dricka när jag var liten.

Dotterns betyg är: Det var gott, får jag en tallrik till.
Jag tyckte också om det men den stora filätaren i huset är ändå den minsta. Denna borde vara lite nyttigare än "kattfilen" så vi får hoppas att den faller i smaken ett tag till.

Uppdatering:
Dottern gillade verkligen kulturfil och ville även ha det nästa gång vi skulle välja en frukostmat. Bra betyg från lillan. (Hon serveras det utan socker.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar