Sidor

torsdag, juni 04, 2015

Laxrullar med avokadocrème

Jag hade två förrätter på min middag, för att den jag ville servera måste gästen vänta på och jag tänkte att de kanske är jättehungriga när de kommer. Dessutom fanns det "mättnadsgrader" i kokboken och 10-12 var lagom, så det fanns utrymme för denna lilla också. (Min man gillar inte kallrökt lax, så jag passar på ibland när jag får chansen och han är borta.) Laxrullar med avokadocrème stod serverat när gästerna kom. 
Men först fick de lite rosa välkomstbubbel.


Laxrullar med avokadocrème (4 portioner)
6 stora tunna skivor kallrökt lax
lite machesallad, ärtskott (mest som dekoration på tallriken)

2 mogna avokado
4 msk crème fraiche
3 tsk pressad lime
Salt
Vitpeppar

Mixa avokadoköttet med CF och lime, smaka av med salt och peppar.

Dela laxen på längden så att de blir lite mindre tjocka bitar som du rullar till laxrosor. Spritsa i avokadocrèmen. Ställ på tallriken och dekorera med sallad.
Kanske även nån limeklyfta.


TIPS!
1. Den kan förberedas i tid och förvaras i kylskåpet. Limesaften gör att avokadon inte blir mörk, i alla fall inte om det får står nån timme. (Så mycket som möjligt förberett är bra, så kan man vara med gästerna så mycket som möjligt fast man lagar mat.)
2. Handla avokado före klockan tre en fredag (innan alla andra varit där och köpt till sin fredagsguacamole). Du vill ha bra och mogen avokado. Egentligen borde du nog handla den senast torsdag. :)
Serveras med Georg Breuer (5899) som är ett fruktigt och frisk vin med inslag av äpplen.
Egentligen skulle det (enligt kokboken) serveras med blommigt, oekat och friskt som krävdes där men Oballo Albariño (2699) fanns inte på mitt systembolag så jag fick hjälp att välja något annat. Det kanske inte blev rätt men det blev gott!
Godaste vinet av alla tre vi provade tycker jag.
Gott!
Jag gillar rökt lax. (Alla gäster gjorde inte det men åt ändå.)
Jag kan absolut tänka mig att göra det igen som lite plockmat/välkomstplock och vinet var väldigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar