Sidor

måndag, juni 24, 2019

9 månader

8-månaders dagen hann väl precis passera så upptäckte han att om man sätter ner båda handflatorna och drar så kommer framåt. Något han verkligen tog fasta på och kom upp i fart med på någon dag för att sedan lägga till högerfoten som lite extra hjälp.
Sedan kom den tredje tanden genom tandköttet.
Han övar på att stå på alla fyra och har provat att flytta benen nån enstaka gång.
Håller man honom i händerna så kan han nu gå med fötterna, om han vill det. Annars skrattar han bara, står still och ler stort åt den som håller honom i händerna.

Han har börjat lite smått att dra sig upp, något han testade mot ugnsluckan härom dagen och sen provade på vedkorgen någon dag senare.  Tyvärr har han förfinat finmotoriken och är nu fantastiskt snabb på att hitta något att stoppa i munnen. Ludd, små grässtrån och en del annat. Det dammsugs en hel del med andra ord, men ändå får man bevaka honom hela hans vakna tiden.

Maten är inte så lätt att få i honom men har blivit lite bättre senaste två veckorna. Han gillar att dricka vatten och han gillar Sempers "Couscous med kyckling och basilika" och ser ibland till och med lite förväntansfull ut när maten ska serveras. Senaste veckan har han också börjat gilla fruktklämmisar.

Den fjärde tanden är precis under tandköttet, så där så att man ser det vita. Jag kollar varje dag om den brutit igenom men det har inte hänt ännu. Kanske imorgon...

Ord
Alva (alla andra utom mamma heter Alva)
Mamma
Babba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar