Sidor

torsdag, november 29, 2007

Blossa

Idag har jag hämtat hem glöggen från Systembolaget. Fem olika små Blossa årgångsglögg i småflaskor, men inte så små som jag hade trott. En fin förpackning också, det känns som en bra present.
Det blir glöggprovning så småningom, kanske nästa helg. Känns lite mysigt, glögg och pepparkakor med tända ljus och kanske en lussekatt. Det låter som en plan.
I helgen är planen en helt annan och jag skulle ljuga om jag sa att det inte var spännande, pirrigt och nervöst. Så jag andas långa andetag och intalar mig själv att det är lugnt, det kommer att gå bra. Det fixar sig med tiden. Det ordnar sig. Allt kommer att bli bra.
Med andra ord är det dags för mig att träffa kidsen.
Jag hoppas att det går bra...

onsdag, november 28, 2007

Nya skor igen

Jag gick på rea med en arbetskamrat och hittade nya skor. Stövlar som faktiskt passar och är neutrala, men inte på rea. Nåja, svarta stövlar har jag letat länge så jag slog till ändå.
Jag kanske har shopoholic problem, det här är inte likt mig.

tisdag, november 27, 2007

Pynt

Tisdagstemat är pynt...I år blir det ingen julgran, men mina älskade vita julgranskulor med blå stenar och spegelglas ska få ligga i en cylindervas i glas tillsammans med mer discobolls liknande kulor.
Lite julpynt har jag redan plockat fram.
Den röda julstjärnan i glas från indiska och den stora röda ljuslyktan jag köpte förra året. Mer ska det bli och i år tror jag faktiskt att julen ska få bli mer röd än blå...

fredag, november 23, 2007

Amaryllis

Opp amaryllis vakna min lilla...
Jag har köpt mitt livs första amaryllislök, så vi får se hur det går med det projektet. Jag hoppas att den ska blomma fint (överleva alltså).

Idag är min blivande pojkvän på väg hit, egentligen skulle han redan vara här. Men det strular lite med anslutningarna så det kommer att ta längre tid än planerat. Idag blir till imorgon. Så jag tröstar mig själv med brieost biten med nötter och honung, baguetten och rödvinet jag tänkte erbjuda honom. Det blir myskväll för en person istället för två som det var tänkt. Så det blir nog en tidig kväll ikväll. Morgondagen kommer fortare när man sover...

torsdag, november 22, 2007

Vardagsrummet just nu

Så här blev det med nya soffan i vardagsrummet. Idag har jag varit och köpt en liten elkontakt-grej till ikea lampan och så vips blev det rislampa i sovrummet och så här i vardagsrummet.
Jag behöver fler tavlor på väggarna och kuddar i soffan...

onsdag, november 21, 2007

Omgjort

Gårdagens tisdagstema var omgjort och det passade mig alldeles utmärkt som skulle lägga in de sista bitarna av laminatgolvet. Men så råkade jag somna på soffan så det blev idag istället.Nu har jag äntligen lagt in de sista bitarna. Jag började lägga golvet och när min blivande pojkvän var på besök la han in resten. Han ringde och frågade var sågen var när jag var på jobbet. Pappa och syrran säger alltid att man ska låta killar hjälpa en med saker, så jag talade om det. Sedan oroade jag mig över att det skulle se fördjävligt ut. Men det hade jag inte behövt, det är en händig kille. Perfekt sågat runt de där rören, fint inlagd golv och dammsuget och undanplockat tills jag kom hem. Lyxigt värre.
Men golvet hade tagit slut så det gick inte att lägga klart. Hon hade beräknat fel i butiken så det var bara att beställa hem två paket till som jag släpade hem på min pirra. Nu ligger det äntligen på plats.
Riktigt stor skillnad jämnfört med tidigare när det var rött, rött, rött.
Fast klart är det förstås inte än. Jag har till exempel inga lister.
Sängen står på golvet för att jag inte tyckte att den svarta sängramen passar in mot de vita väggarna. Troligtvis målar jag om den.
Svarta kitschlampan känns också helt fel. Det blir till att leta lampa hur jag än gör. Hittar jag sänglampan i vardagsrummet måste det blir en ny vardagsrumslampa.
Indiska sängbord (i mörkt träslag) vill jag också ha, egentligen vill jag ha en säng i samma men de är så dyra. Då skulle jag hellre åka utomlands för pengarna. Tills vidare har en årsförbrukning av "InStyle" fått tjänstgöra som sängbord.
Byrån står bakom dörren och garderoben som stod där (tidigare i hallen) står i vardagsrummet och är redo att säljas på Blocket.

Så där ja, det var en uppdatering om vad som hänt i sovrummet. Sakta men säkert går det framåt...

lördag, november 17, 2007

Ögongodis

1997 George Clooney. Ord är inte nödvändiga...

2006 George Cooney igen

2000 Brad Pitt (för 2:a gången)

1989 Sean Connery

Peoples sexigaste män 2007

People har gett ut sin årliga lista över de sexigaste männen. Men nja, jag håller inte riktigt med dem i år smaken alla har ju inte samma sak, lyckligtvis.
Nummer ett på årets lista är Matt Damon med väldigt mycket blåare ögon än han har. Jag har inte sett senaste Bourne filmen men han måste vara väldigt sexig i den filmen eftersom han aldrig någonsin varit det minsta lilla het tidigare. Jag ser det då inte.
Nummer två är Patrick Dempsey, ni vet McDreamy. Jag tycker att listan hade varit mycket bättre om han varit nummer ett. Snacka om en man som vuxit till sig, från "Can't buy me love" till "Sweet home Alabama" och Grey's anatomy.
Trean, Ryan Renolds är lite obekant. Jag tror inte att jag har sett honom i någonting alls.
Nr fyra är knappast någon nyhet, Brad Pitt. Förr satt han hemma med Jennifer Aniston och tyckte att det var helt okej att röka på lite. Nu åker han runt världen till olika välgörenhetsprojekt tillsammans med Angelina Jolie och alla kidsen.
Femman James McAvoy har jag aldrig sett, aldrig hört talas om. Sexan är däremot bekant och fin. Johnny Depp som kan se väldigt fin ut. Jag minns när jag såg första "Pirates of the Caribbean" och han dök upp. Jag skojar inte när jag säger att hela den kvinnliga halvan av publiken suckade. Vilka fantastiska bruna ögon. Han kan se riktigt het ut och sedan kan ha gå på nån premiär och se riktigt sunkig ut också. Kanske skulle han hellre stanna hemma i lugn och ro med Vanessa Paradis...

fredag, november 16, 2007

Gratulationskort, höst

Det här är ett höstkort som jag gjorde när en arbetskamrat fyllde 50 år. Jag gillar löven. Jag gillar färgerna på löven på träden när det är höst. Jag gillar chokladbrunt. Så jag blev ganska nöjd med kortet och arbetskamraterna blev imponerade. Lätt som en plätt med lite lim och punscher.

Vänner på vift

Idag ringde de från en butik och sa att de tagit emot mitt paket. Utköraren hade alltså lämnat min Vänner-box på fel ställe som skrivit på och tagit emot paketet. Är det ingen ordning? En sådan här gång är det tur att man har ett ovanligt namn.

Ibland när folk frågar mig om vad jag gjort eller ska göra kommer jag inte på någonting att säga. Som när blivande boyfriend fråga mig vad jag ska göra i helgen.
- Hm, näe inget speciellt tror jag.
Men en liten stund senare kan jag komma på att jooo, jag ska ju förresten
...på 40-års fest
...lägga in klickgolvet (sista bitarna)
...kanske göra klart en hemsida
...kolla lite på Vänner-boxen
och andra saker. Julkort till exempel, medan jag kollar på Vänner...

onsdag, november 14, 2007

Elizabeth - The Golden Age

Ikväll har jag varit och kollat på "Elizabeth - The golden age" som är uppföljaren till Cate Blanchetts genombrottsfilm "Elizabeth". Jag hyrde den igen förra veckan och den har växt på mig, nu var den mycket bättre än jag minns.Den gamla handlade mestadels om Elizabeths personliga resa att acceptera vilket liv man måste leva som drottning. Den här uppföljaren handlar om att det kanske inte var så kul att vara Englands drottning. Det finns en liten, liten kärleksintrig med Clive Owen, men det hjälper inte. Det är fantastiskt bearbetade kostymer men det hjälper inte heller. Cate Blanchett är minst lika bra som tidigare, men det hjälper inte riktigt heller. Det blir lite trist och långtråkigt...

tisdag, november 13, 2007

Hairspray

Ikväll har jag varit på bio med en arbetskamrat. Vi såg Hairspray och den var rolig, man satt med ett litet leende och gungade i takt med sångerna. Inga tråkigheter bara roligt. Bara en sån sak som att John Travolta är utklädd till en tjock kvinna. Sedan roliga femtiotals kostymer och småvitsiga sångsnitsar.Filmen handlar om den tjocka tonåringen Tracy som älskar dansshowen "The Corny Collins show". Så när de söker folk går hon dit men blir genast avvisad av bitchiga Velma (Michelle Pfiffer). Men Tracy stutsar runt och dansar och är glad hela tiden och får ändå chansen att vara med i showen, till Velmas förtret. En film man blir glad av helt enkelt.

söndag, november 11, 2007

Goya's ghosts

I helgen har jag kollat på Goya's ghosts och jag måste säga att den var bra, kanske mest på grund av bra skådespeleri. Eftersom jag inte hört så mycket om den så hade jag inte så höga förväntingar. Jag ville bara se den för att duktiga Natalie Portman var med och för att jag trodde att den skulle handla om en konstnär. Men även om Goya (Stellan Skarsgård) är huvudpersonen så handlar det mer om hans unga modell Inés (Natalie Portman) och hennes möte men spanska inkvisitionen och den skenhelige prästen Lorenzo (Javier Bardem). Natalie Portman gör en riktigt bra insats i den här filmen och Javier Bardem är ju också bra på sitt jobb (oscarsbelönad för "Gråta med ett leende"). Goya är mer som en sidofigur som håller ihop historien om de båda karaktärerna. Så filmen inspirerar inte så mycket till att måla, men den är bra och man kommer ihåg den efteråt.

fredag, november 09, 2007

Ocean's thirteen

Jag älskade första filmen, Ocean's eleven. Andra filmen, Ocean's twelve tråkade ut mig så pass att jag undrade när den skulle sluta så jag fick gå hem. Så jag var ganska skeptisk när jag började kolla på Ocean's thirteen. Men tji fick jag, den var ju riktigt underhållande.Handlingen är så här:
En i gänget har blivit lurad av en superelak Casinoägare spelad av Al Pacino. När han inte tar chansen att göra det rätta bestämmer man sig för att verkligen jäklas med honom. Han borde ha tänkt sig för innan han underskattade Danny Ocean (George oh George). Det är som kul att se hur de fixar och trixar och snackar.
Allra roligast var det när Brad Pitts figur och George Clooneys pratade:
- You should try keeping your weight between jobs. (George la ju på sig en del för rollen i Syriana.)
- You should settle down, have a couple of kids. (Brad har ju en hel del kids sedan första filmen.)

*Hi, hi, hi*

tisdag, november 06, 2007

Ett ljus i mörkret

När jag går omkring här i stan tittar jag efter de första julgransljusen. Jag vill inte vara först av alla, men så snart någon annan plockat fram sina ska jag dekorera balkonräcket med granrislamporna.
Tills dess får jag fortsätta tända mina värmeljus och mysa med min tekopp här i mörkret. Vintern är faktiskt inte alls så dum förrän man måste gå utanför dörren...

lördag, november 03, 2007

Halloween 2007

Halloween i år började jag med att locka håret och sedan åt vi middag hos syrrans granne och hans tjej. Tortillabröd med kyckling och farligt goda hallondrinkar till efterrätt. Sedan gick vi till Jennie och Andreas på fest och där var det en hel del folk. Ett helt tjejgäng och två killar utklädda till militärer och en liten katt. Sedan var det syrran utklädd till flygvärdinna och jag som french maid.
De andra gick på Kalles men själv gick jag på Statt eftersom min blivande boyfriend var där och jag hela tiden sagt att jag verkligen inte skulle gå på Kalles som en french maid. (Trappor känns inte så lockande när man har en väldigt kort kjol.)