Tapas
Tortilla med chorizo och ost
2 små potatisar (kokas 15-20 min)
4 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 chorizo red hot
0,5 burk soltorkade tomater
8 ägg
2 msk kallt vatten
Parmesanost
Tärna den kokta potatisen (den ska bara kokas så den precis är mjuk). Hetta upp oljan i en stekpanna som man kan ha under grillen i ugnen. Stek lök och den småskurna chorizon i 5 minuter. Tillsätt soltorkade tomater och potatis, stek 5 minuter till. Värm under tiden ugnen.
Vispa ägg, salt och vatten. Häll i pannan. Stek undersidan och lyft ibland så att ostekt ägg kan rinna ner. Strö över osten och ställ in i ugnen tills ovansidan stelnat och osten smält. Servera varm eller kall skuren i tårtbitar.Ungstekt sparrisSmörj en form med 2 msk olivolja. Rulla in en sparris i en halv serranoskinka. (Man får skära bort en bit.) Grädda på 200 grader ca 10 minuter.
Vitlökstomater
Halvera tomater. Ställ dem i en form. Häll på olivolja, salta och peppra. Ställ vitlöksklyftor mellan tomaterna. Grädda på 220 grader i 40-45 minuter. Pressa sedan ut en vitlök på varje tomathalva.
Stekt potatis med pikant paprika
3 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin0,5 tsk caynnepeppar
1 tsk salt
Blandas ihop i en skål.
Stek sedan klyftad potatis i mycket olja. Tills de börjar bli lite bruna (ca 20 minuter), ta sedan upp potatisen och låt den rinna av lite grann på hushållspapper. Ner i en bunke och i med kryddorna. Rör om så kryddorna fördelas och servera sedan på ett fat.
Det var några recept som finns i den här kokboken:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar