torsdag, april 03, 2014

Alfons carbonara

Coop matkassen innehöll en ny sorts carbonara. Den innehöll ingen lök (fast man kan ju förstås smyga ner det ändå om man vill) så dottern gillade den. Det gjorde även äldre grabben som ville att den skulle finnas i hans kokbok. Personligen gillar jag den vi brukar göra bättre.

Alfons carbonara (4 portioner)
300 g spagetti
240 g bacon (2 pkt)
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
120-240 gram riven parmesanost
1 dl grädde eller mjölk
0,5 tsk svartpeppar
4 ägg, endast gulor
(2 msk hackad persilja)

Gör så här:
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i lättsaltat vatten, häll av vattnet. Stek bacon och vitlök i en torr stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper.
Blanda äggulor, grädde, parmesanost och olivolja i en skål. Vänd ihop smeten med pasta och bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar