måndag, april 07, 2014

Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky


Sesampanerad fläskkotletter med hoisinsky (4 portioner)
1 ägg
1 dl vetemjöl/mandelmjöl
1 dl sesammjöl
1 tsk salt
4 skivor fläskkotlett
0,5 dl olivolja
0,5 dl hoisinsås
1 dl vatten
1 tsk sesamolja
Saften av en lime

Gör så här:
Koka ris enligt instruktionerna på paketet. Vispa ägget och blanda sesamfrön med mandelmjöl och salt. Vänd kotletterna först i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek kotletterna 3 minuter per sida. Lyft ur dom ur pannan. Häll ner hoisinsås, vatten, sesamolja och limesaft. Rör om och låt koka ihop till en sås/sky några minuter.
Servera med ris och ångkokt broccoli.


Gott. Dottern gillade köttet, hatade såsen och broccolin. Men det funkar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar