tisdag, juli 12, 2016

Kryddig körsbärskyckling


 Kryddig körsbärskyckling (4 portioner)
1 kg kycklingben
1 tsk salt

Marinad/glaze
2 stora vitlöksklyftor (rivna)
1 dl sweet chilisås
2 dl körsbärsmarmelad
1 dl hoisinsås
0,5 dl japansk soja
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
1 msk lökpulver
2 krm malda nejlikor

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Häll 2/3 av såsen i en påse med kycklingen. Vänd runt ordentligt och åt marinera minst 4 timmar. Salta kycklingen och grilla den så den är helt stekt.

Sista tredjedelen av såsen kan du spara till sås vid servering.


Nektarin- och paprikayoghurt
2 mogna söta nektariner
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
En halv finhackad röd chili
1 msk paprikapulver
1,5 dl yoghurt
1-2 strimlade salladslökar
Salt

Tärna nektarinerna, hetta upp oljan och fräs nektariner, pressad vitlök chili och paprikapulver ca 5 minuter tills det är mjukt. Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt ygohurt. Mixa lite slarvig och smaka av med sås. (Gott om den är lite "chunky".)

Recept av Lisa Lemke ur Coops tidning Mer smak.
Kycklingen blir god, men som vanligt kan man ta lite mer vitlök. :)
Såsen däremot ska jag inte göra igen, lite märklig smak. Syrlig om man gillar sånt. Jag serverade med kokt ris och coleslaw från förra grillningen. Kycklingen gick hem hos alla familjemedlemmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar