tisdag, november 29, 2016

Slow cooker kyckling och böntostadas


Slow cooker kyckling och böntostadas (4 portioner)
0,5 kg kyckling. (bröst, innerfilé, lår mixat)
1 burk röda kidneybönor
5 msk salsa
1 burk majs
1 msk spiskumminpulver
1 msk chilipulver
En nypa salt
1 pkt majstortilla

Cheddarost

Serveras med:
Körsbärstomater, rödlök/bananscharlottenlök, vitlök, koriender och limejuice hackas och blandas till en variant av pico de gallo.


Gör så här:
Lägg ner kyckling, bönor, majs, salsa och kryddor (inklusive saltet) i slow cookern. Rör om lite lätt. Koka 6 timmar på medium eller 4 timmar på high - det som passar dig bäst. När det är färdiglagat drar du sönder kycklingen med två gafflar och rör om lite.
Sätt ugnen på 175 grader. Klipp tortillabröd i 4 bitar. Toppa med kycklingröran och cheddarost. Grädda i ugnen tills osten smält och bröden ser klara ut (ca 10 minuter).
Servera med "pico de gallo" röran och crème fraiche.



Recept från en utländsk blogg.
Både jag och barnen tyckte att det var jättegott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar