Sidor

onsdag, maj 09, 2018

Korienderdressade palsternackor med stekt lax och limesås


Korienderdressade palsternackor med stekt lax och limesås (4 portioner)

800 gram palsternackor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
4 bitar laxfilé
Salt, peppar & smör

Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackorna och skär dem i stänger. Lägg i en ungssäker form. Ringla över oljan och rör om, strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter tills palsternackorna fått färg och känns mjukare men med lite tuggmotstånd.

Limesås:
2 dl crème fraiche
En halv lime
0,5 tsk sambal oelek
2 krm salt

Skölj limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda CF med limesaft, limeskal och sambal oelek. Krydda med saltet och låt stå i kylen till servering.

Korienderpesto:
1 vitlöksklyfta
25 gram parmesanost
1 kruka koriender
2 msk vit balsamvinäger
1 dl olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Skala vitlöksklyftan, riv osten. Mixa ihop allt.

Krydda laxbitarna med salt och peppar. Stek i smör ca 4 minuter på varje sida.
Blanda palsternackorna med korienderpeston och servera med lax och limesås.


Så gott! Så enkelt. ÄLSKAR det här receptet
Jag var inte ensam om att tycka om smaken heller...
Ur Allt om mat nr 14, 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar