Sidor

fredag, oktober 26, 2007

Lax med fetaost och rotsaker

Jag har blivit förtjust i lax, när den inte är gravad och man får laga den som man själv vill är det riktigt gott.Ingredienser:
250 gram laxfilé (2 st)
50 gram fetaost
1 dl naturell yoghurt
1 tsk rosmarin
1 tsk mineralsalt
½ tsk vitpeppar

Rotfrukter till exempel:
6 morötter
2 rödlökar
2 palsternackor
1 vitlök
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
1,5 msk olivolja
1 tsk havssalt (grovkorningt salt)

Skala rotsakerna och skär i smala stavar. Skär rödlöken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem hela tillsammans med rotsaker och rödlök i en långpanna. Häll olivolja och kryddorna över och blanda ordentligt.
Mosa fetaosten med yoghurten och lägg på laxen som saltats och pepprats.
Tillaga rotfrukterna i ugnen på 225 grader i 30 minuter, efter 20 minuter lägger man in laxen på sidan om.

Väldigt, väldigt gott. (GI-recept)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar