Mockarutor
Ingredienser
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl mjölk
4 tsk bakpulver
4 tsk vanillinsocker
4 msk kakao
300 gram smör
Glasyr
8 msk smör
500 gr florsocker
2-4 msk kakao
(eller florsocker med chokladsmak)
6 msk kallt kaffe
4 tsk vanillinsocker
Garnering
Riven kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker poröst, häll sedan i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanillinsocker och kakao. Rör ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna (vanlig storlek). Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 minuter.
Glasyren gör du så här:
Smält smöret, rör ner ett paket florsocker, kaffet och vanillinsockret. Bred glasyren över kakan medan den ännu är varm och strö över riven kokos efter behag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar