Jag hittade ett recept på den optimala tomatsåsen. Så det måste provas.
Ingredienser:
3 gula lökar (finhackas)
5 vitlöksklyftor (skivas tunt)
1,5 kg tomater (klyftas)
1 lagerblad
1 msk socker
1,5 tsk salt
1 svartpeppar
2 msk balsamvinäger
1 msk oregano
Ta bort stjälken när du klyftar tomaterna. Fräs lök och vitlök i olja på svag värme i en stor gryta. Löken ska svettas och få lite färg, men inte bli bränd. Häll ner tomater, lagerblad, socker, salt, peppar och vinäger. Låt allt koka under lock på låg värme i ca 1 timme. Såsen kokar samman och blir ganska tjock och trögflytande. Dra av grytan från plattan och smula ner torkad eller finhackad färsk oregano i grytan. Låt såsen dra ytterligare 15 minuter innan den serveras. Såsen går utmärkt att frysa in.
Det äter vi ikväll blandat med soja korv och tagliatelle. Korven gick inte hem hos någon förutom lillan. Såsen däremot, den var god.
Hon kommer inte ihag hur en riktig korv ska smaka,
SvaraRaderamen kanske hon vill vara vegetarian
nagra dagar??