Sidor

söndag, april 10, 2011

Mangoglass

300 g mango (fryst fungerar utmärkt)
1 dl strösocker (90 g)
2 msk honung
2 msk citronsaft
2 dl standardmjölk
1 äggula
0,5 dl grädde

Mixa mango, citronsaft, socker, honung, mjölk och ägggula. Rör ner grädden. Blanda ordentligt.

Sen använde jag min nya glassmaskin som vispade runt och kylde ner det hela i 35-45 minuter. (Jag frågade min man om jag fick köpa mig en sån i födelsedagspresent och det fick jag, sen kom han ändå hem med en present åt mig.) Jag gillar glassmaskinen, dock måste man se till att frysblocket varit i frysen länge. Så vi ska förvara det där...

Har man ingen sådan får man ställa i frysen och röra om då och då.

Familjen tyckte att glassen var god, speciellt Micke gillade den. För mig känns det mycket bättre att ge lill-tjejen glass som man tillverkat själv och vet vad den innehåller. Det låter väldigt präktigt när jag skriver det men jag åt ju inte smågodis när hon var i magen så om man kan undviker jag gärna e-ämnen.

2 kommentarer:

  1. Jag tror det är det =)
    Det är nog rättså psyiskt när man vet att godis finns i skafferiet och man inte ska äta det.Men när man får då äre inte lika gott.Det är ju bra det då jag inte äter trots att suget är enoooormt.

    SvaraRadera
  2. Det där såg riktigt gott ut :)

    SvaraRadera