70 Kakor (35 dubbla)
125 g smör
1 dl florsocker
2,75 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 ägggula
Fyllning
100 g mörk choklad
0,5 dl grädde
25 g smör
Gör så här:
Rör det rumsvarma smöret och florsockret krämigt.
Tillsätt mjöl och kakao, tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt
degen vila i kylskåpet i ca en timme.
Sätt ugnen på 200 grader och kavla ut degen och ta ut små hjärtat med minsta
pepparkaksformen.
Lägg kakorna på en plåt och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Smält chokladen tillsammans med grädden och smöret. Rör ihop till en kräm och
låt svalna. Bred ut krämen på en kaka och sätt ihop med en annan.
Men jag hade ännu mindre hjärtformar så jag fick fler småkakor.
2,75? dl? gram? hg? Vetemjöl?
SvaraRaderaDeciliter.
SvaraRaderaVad bra att du uppmärksammade det.