torsdag, juli 11, 2013

Citronpasta med sparris och kyckling


Citronpasta med sparris och kyckling (4 portioner)
500 g kycklingfilé
0,5 dl olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 citron (finrivet skal och saft)
300 g spaggetti
Ett knippe grön sparris (eller efter smak)
Hackad bladpersilja

Lägg kycklingen i en bunke och vänd runt med olivolja, salt och citronsaft. Stek i en het stekpanna, till en innertemp av 70 grader. Koka under tiden pastan. Koka sparrisen 3 minuter (inte mer). Blanda pasta med 4 msk olivolja och citronskalet. Toppa med sparris och persilja, salta och peppra. Servera med kycklingen.

Då följde jag slaviskt ett recept (förutom vitlöken då förstås, det stod en jag tog tre) och det där receptet behöver piffas till. Värt att försöka utveckla men lite trist som det var...
Det blir i alla fall spännande att testa en idé en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar