tisdag, juli 09, 2013

Linssallad med lax

Linssallad med lax (4 portioner)
2 dl ekologiska gröna linser
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
0,5 strimlad blekselleri
250 g cocktailtomater
50 g ruccola
140 g fetaost
500 g laxfilé
1 tsk chilipulver
1 msk salt
1 msk olivolja

Gör så här:
Skölj av linserna i kallt vatten. Blanda med balsamvinäger och olivolja. Lägg ner selleri, tomater (dela dom på hälften) och ruccola. Smula ner fetaosten. Rör om försiktigt.
Skär laxen i kuber och blanda med chili och salt. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen 3 minuter. Den får gärna vara lite rå i mitten. Toppa salladen med laxen.

Det här receptet var mannen i mitt liv mycket skeptisk till. Den enda grönsak han inte gillar är selleri. Men han fick ändå säga att det var väldigt gott och åt med god aptit. Jag tyckte också att det var toppengott. Barnen? Jag minns faktiskt inte vad dom tyckte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar