onsdag, december 10, 2014

Krispiga kyckling nuggets


Krispiga kyckling nuggets med sötsur sås (4 portioner)
3,5 dl ris
250 gram morötter
1 röd paprika
Vetemjöl
Ströbröd
2 ägg
600 gram kycklinginnerfilé
1 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
3 msk olja

Skala moroten och skär den och paprikan i stavar. Ställ fram i glas.
Torka kycklingen lite med hushållspapper. Vispa upp äggen och lägg i en skål. Häll vetemjöl i en annan och ströbrödet i den tredje.
Vänd kycklingen i vetemjöl, ägg och sist ströbröd.
Stek kycklingen i oljan. till 6-8 minuter tills den är genomstekt.

Värm en burk uncle bens på spisen och servera.
Servera med en flaska sweet chili.


Det tar tid att vända alla dessa kycklingbitar. Jag sa till en av pojkarna att det idag är det bäst att de gillar maten och lyckligtvis så gjorde dom det. Jag och maken däremot tycker INTE om Uncle Ben's sweet and sour, den smakar bara tillsatser.
Men med sweet chilisås kanske det skulle bli bra.
Barnen tyckte om det så mycket så jag blir nog tvungen att laga det igen någon gång. (Recept ur Linas barnkasse.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar