tisdag, december 30, 2014

Tips till nyårsafton: Rosmarinsdoftande getostrulle

Getostrulle
0,75 tsk salt
3 msk smör
1 st vitlöksklyfta
600 gram potatis
1 tsk rosmarin
100 gram getost, (chèvre på rulle)
1 st färdig smördeg, (färsk rulle)

Till pensling 1 msk smör + flingsalt+ rosmarin
(eller ett ägg och sprinkla på flingsalt och rosmarin)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på sitt papper på en plåt.
Skala potatisen och riv den grovt.  Fräs upp smöret, rör ner och fräs potatisen med pressad vitlök och rosmarin under omrörning några minuter. Potatisen steks bara helt lätt rör hela tiden så den inte packar ihop sig. Häll upp den på en tallrik för att svalna lite och bred sedan ut över smördegen. Salta lite och smula över getosten. Rulla ihop löst. Pensla och strö över rosmarin och flingsalt och grädda mitt i ugnen 20 min.

Oerhört gott med en köttbit och sås.
(Men resterna var väldigt goda ensamma också.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar