Saftiga morotsbullar går inte av för hackor. Det gör inte ens något om man glömmer matskeden med sirap.5 dl vatten
25 gram jäst för matbröd
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 msk salt
2 rivna morötter
1 msk sirap
7 dl Kungsörnens fullkornsdinkelmjöl
5 dl Kungsörnens siktade dinkelmjöl
(Ägg och mer solroskärnor)
Gör så här:
Värm vattnet till fingervarmt och rör ut jästen (för osötade degar). Häll i solroskänor, linfrön, salt, morötter och sirap. Sedan häller man i jästen i omgångar tills degen är smidig. Låt sedan degen jäsa i 40 minuter under bakduk. Knåda degen smidig och rulla 20 st bullar som får jäsa under duk på en smörad plåt i 20 minuter. Vispa upp ägget och pensla bullarna och sprinkla på solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar