Sidor

lördag, mars 08, 2008

Valnöts- och yoghurtbröd

Ett bröd som innehåller en massa nyttigheter och är lätt att baka, samt går att frysa. Dessutom helt i linje med min nuvarande GI-diet.6 dl grahamsmjöl
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl rågkross
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl hackade valnötter
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Häll alla ingredienserna i en skål och rör ihop. Smöra en avlång form och bröa med grahamsmjöl. Häll över röran i formen (sprinkla lite extra frön ovanpå så ser det lite godare ut) och grädda längst ner i ugnen i 1 timme.

(Personligen så gillar jag inte konsistensen på brödet.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar