Botten:
20 smulade digestivekex
150 gram smält smör
1 tsk kanel (malen)
0,5 tsk riven muskotnöt
Klä en ungsform (20 x 30 cm) med folie som även täcker kanterna. Pensla folien med olja. Kör kex, smör och kryddor i en matberedare. Tryck ut blandningen i formen och grädda i 8 minuter på 175 grader.
Kakan:
400 gram philadelphiaost (original)
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
0,5 tsk salt
1 ägg
1 äggula
3 msk mörk rom
0,5 dl vispgrädde
Rör ihop osten med socker. Blanda i vetemjöl, vanillinsocker, salt och rör till en slät smet. Tillsätt ägg och äggula lite i taget. Rör försiktigt ned rom och vispgrädde.
Grädde i nedre delen av ugnen i 25 minuter på 175 grader.
Låt kakan svalna och skär i rutor.
Lägg rutorna på bakblåtspapper.
Smält 1 dl socker så det blir lite brunt och ringla över rutorna. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar