Sidor

måndag, januari 02, 2012

Jordgubbscheesecake

Botten:
12 digestivekex
75 gram smör

Fyllning:
300 gram jordgubbar (mixas)
200 gram jordgubbar (i små bitar)
4 gelatinblad
1,5 dl socker
3 dl grädde

Garnering:
Jordgubbar
Citronmeliss

Gör så här:
Smula sönder kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut i en form med smörpapper i botten och löstagbar kant. Jämna till.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta upp och krama ur dem. Smält dem på svag värme med 1 msk vatten. Blanda de mixade jordgubbarna med sockert och sedan med gelatinet. Tillsätt osten.

Vispa grädden i en separat skål. Rör försiktigt ner i jordgubbssmeten och vänd ner jordgubbsbitarna. (Rör - vispa inte.)

Ställ kakan i frysen i minst 5 timmar och ta ut den och dekorera 40 min före servering.

(Jag tycker nog att det är lite för mycket gelatinkonsistens på denna.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar