torsdag, september 19, 2013

Baconrullade järpar med gazpachosås och rotsaksfräs

Baconrullade lammjärpar med gazpachosås och fräst höstmix.

Baconrullade lammjärpar med gazpachosås och fräst höstmix (4 personer)
Baconrullade lammjärpar
600 g lammfärs/blandfärs (vi tog 400 g nötfärs & 200 g lammfärs)
0,5 dl rött vin
2 msk koncentrerad kalvfond
2 tsk kummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
0,5 tsk salt
8 skivor bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med allt utom bacon och forma till åtta avlånga järpar. Rulla in varje i en baconskiva. Lägg i en ungsfast form och stek i övre delen av ugnen ca 15-20 minuter.

Gazpachosås
2 tomater
0,5 st gul lök
0,5 st röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tabasco efter smak

Klyfta tomaterna, skala och dela löken i bitar, skär paprikan i bitar. Lägg i en matberedare eller mixer och pressa ner vitlök, häll i olja och vinäger. Mixa (till lagom konsistens) Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite tabasco.

Fräst höstmix
4-5 morötter
400 g savoykål
200 g skogschampinjoner
3 msk smör

Skala morötterna och skär dem i skivor. Koka dem lätt ca 10 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet. Skär savoykålen i mindre bitar. Skär svampen i grova skivor och fräs alltihop i smör till det har lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Mmmmmmmh. Gott!

Servera med Periquita Reserva (nr på systemet: 2560)

1 kommentar:

  1. Järparna blir ju busenkla att göra så där. Ska göra senare i höst!

    SvaraRadera