lördag, september 21, 2013

Senapsmarinerad kycklingfilé med mos och tomatsallad

Servera med 6941 Penfolds Rawson's retreat Semillion Chardonnay
Senaspsdressad kycklingfilé med smaksatt mos och tomatsallad (4 portioner)
600 g kycklingfilé (eller kalkonfilé)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör

Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidorna. Bryn i stekpanna tills de har stekyta. Lägg sedan i ungsfast form och stek mitt i ugnen på 200 grader till en innertemperatur på 68 grader (använd stektermometer).

Smaksatt mos
800 g potatis (helst mandel)
2 msk smör
2 dl mjölk (cirka)
salt, peppar
10 bitar soltorkad tomat i olja

Koka potatisen mjuk, häll av vattnet. Skala och mosa. Hetta upp mjölken och rör ihop potatisen med mjölk och smör till den konsistens du vill ha på potatismos. Skär tomaterna i bitar och blanda i moset.

Tomatsallad
1 ask cocktailtomater
1 scharlottenlök
1 msk olivolja
Salt & peppar

Skölj och dela tomaterna. Finhacka löken. Blanda ihop båda med oljan och salta och peppra efter smak.

Dressing (till kycklingen)
1 msk dijonsenap
3 msk rapsolja
2 msk vatten
0,5 dl gräslök

Hacka gräslöken och blanda ihop. Skiva upp kycklingen när den är klar och häll över dressingen.


Vinet var gott, ska prova det till räkor. Maten behövde något mer. Dubbla dosen dijonsenap till exempel. Kanske lite vitlök. Så här är det gott men lite väl tamt i smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar