tisdag, februari 25, 2014

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås


Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås (4 portioner)
1 kg rödbetor (eller så mycket du tror ni vill ha...)
50 g smält smör
salt
malen svartpeppar
500 g kycklingfilé
2 msk smör
2 dl vatten
1 dl vitt matlagningsvin
1 hönsbuljongtärning
300 g chèvre
0,5 tsk svartpeppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 225° grader. Skala rödbetorna och skär den som hasselbackspotatis (inte helt igenom). Det går lätt att skära hallelbackssnitt om man lägger rödbetan i en träslev och skär rakt ner mot slevens kanter. Lägg rödbetorna med den skivade sidan uppåt i en smord ugnsfast form. Pensla med smör, salta och rosta i ugnen cirka 30 minuter (eller lite mer). Pensla med smält smör ett par gånger under tiden

Salta och peppra kycklingfiléerna ordentligt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen runt om. Jag skar kycklingen i två tunnare filé bitar så den skulle bli lättare att få genomstekt.

Koka upp vatten, vitt vin och buljong. Skär bort kanterna på chèvren och smält ner osten i buljongen och peppra. Mixa med en stavmixer till en slät sås.

Jag hade högt ställda förväntningar på den där såsen, det levde den inte upp till. Hellre en getostcréme till en köttbit. Men hasselbacksrödbetor var inte dumt. I vår ugn (som är gammal och fungerar si så där) behövs det dock mer än en halvtimme...

1 kommentar: