fredag, februari 14, 2014

Salamispäckad kycklingmacka

Middagsmaten blev väldigt passande att publicera på Alla hjärtans dag. En kycklingfilé råkade ha formen av ett hjärta. Så även om alla nu är urless på alla dessa hjärtan överallt så kommer här ett till. Ett av kyckling fylld med salami.
Salamispäckad kyckling på avokadobädd (4 personer)
4 stora skivor lantbröd
4 kycklingfiléer (fast våra var stora så jag delade dom i 2 delar)
1 msk olivolja
1 msk kinesisk soja
Svartpeppar
12-16 skivor salami
2 avokado
En halv rödlök
Pressad lime
Hyvlad parmesan
Sallad

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och skär snitt i kycklingfilén. Eller rutor. Blanda olja och soja och pensla filéerna med blandningen. Fyll snitten med salami. Stek kycklingen helt klar i ugnen, ca 20-22 minuter.
Mosa avokadon och blanda med hackad rödlök. Smaka av med lime och kryddor.
Rosta brödskivorna gyllenbruna och pensla med lite olivolja. Lägg sallad på fyra tallrikar och en brödskiva ovanpå. Bred avokadoröran ovanpå bröden och lägg på kycklingen. Hyvla över parmesan och servera.

Receptet kommer från "Fredagkväll med mat och vin".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar