måndag, februari 17, 2014

Senapsfylld kyckling i savoykål

Det är troligtvis fler än vi som försöker börja året med lite hälsosammare vanor. Så GI-böckerna har bläddrats i lite på sistone. Jag äter inte nån strikt GI kost, men mer grönsaker tar ju ingen skada utav. Kyckling med grönsaker och svamp är ett av recepten som serverats.


Senapsfylld kyckling i savoykål (4 portioner)
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 msk dijonsenap
Salt & peppar
Savoykål
16 champinjoner
1 rödlök
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
2 tsk dijonsenap

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär baconer i strimlor och hetta upp en stekpanna att steka dem i tills de fått färg. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med bacon (spara några till dekor), vik ihop filén. Salta och peppra. Ta fyra stora savoykål blad och svep in en kycklingfilé i varje. Fäst med tandpetare eller ungssnöre och pensla dem med olivolja. Lägg i en ugnsfast form och låt stek  i ungen ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Skiva svampen och rödlöken samt lite savoykål. Stek i stekpanna och häll ner grädde och senap, smaka av med salt och låt grädden koka in. Servera med kycklingen och baconstrimlorna när den är klar.

Recepten kom ur kokboken "GI dag för dag".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar