fredag, mars 13, 2015

Korvbricka

Jag glömde helt att vi ätit korv och makaroner på måndagen så jag gjorde korvbricka på tisdagen. Hoppsan! Men det gick ju ner i magen i alla fall.
Korvbricka (4 portioner)
1 kg sötpotatis eller vanlig potatis
2 msk olivolja
Flingsalt & svartpeppar
4 chorizo (eller någon annan korv du gillar)
4 tomater
1 halverad citron
0,5 dl färsk timjan

Gör så här:
Skala potatisen och skär i klyftor, om du har vanlig potatis så skär du i mindre klyftor.  Lägg i en ungsfast form, häll över olivoljan och rör om lite så det blandas. Salta och peppra. Sätt ugnen på 225 grader och grädda potatisen i 10 minuter.
Skär ett rutmönster i korven så att den ser snygg ut när ni ska äta, annars spricker den lite som den vill istället. Halvera tomaterna och skär citronen i 2 bitar. Lägg allt tillsammans med korven, krydda med timjan (och har du inte färsk så är ju torkad också god).
Grädda ca 15 minuter tills korven är klar.

Under tiden rör du ihop såsen:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
1 tsk-msk finhackad chilipeppar (efter vilken styrka du vill ha på såsen)


Maken och grabben tyckte att det var okej men inte dottern. Jag tyckte också att det var okej, inget jag kommer att längta efter men väldigt snabbt fixat!
Recept ur Veckans favoriter - middag på bara 30 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar