måndag, mars 21, 2016

Kotlett med solgul paprikasås


Kotlett med solgul paprikasås (4 portioner)
4 fläskkotletter eller annat ljust kött
Salt & Peppar
Smör
Potatis till servering

Solgul paprikasås
2 gula paprikor
1,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 gram smör
En gnutta cayennepeppar
1 tsk gurkmeja

Skär paprikan i grova bitar. Koka paprikan under lock med vatten och buljongtärning 5-6 minuter.
Lägg tärnat smör och kryddorna i en matberedare eller mixer. Mixa slätt. Passera sedan genom en trådsil medan du gör om lite i silen så att såsen rinner ner. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Koka potatis och pressa den.

skär smitt i fettranden på kotletterna och stek dem i smöret.
Vi grillade våra istället.

Recept ur Håkan Larssons fredagkväll med mat och vin.
Mild smak, bra som vardagsmat men inte så festligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar