tisdag, mars 15, 2016

Tacofisk


Tacofisk (4 portioner
600 gram tinad/färsk vit fisk (torsk, sej, kolja)
600 gram färsk blomkål
0,5 pressad citron (kan uteslutas)
Salt
2 dl grädde
1 del crème fraiche
1 påse tacokrydda
2 dl riven västerbottensost (80 g lagrad ost)

Serveras med bulgur, ris eller couscous.

Skär fisken i 2 cm tjocka skivor eller fyrkanter och lägg i en ugnssäker form. Fördela blomkålen runt om (pressa eventuellt över citronsaften) och salta. Vispa grädden och blanda med crème fraiche och tacokrydda. Bred såsen över fisken och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter.

(Jag glömde vispa grädden och det blev bra ändå.)

Man kan gärna servera med lite majs, tomat och gurka. Även tacochips. I princip allt som blivit över från fredagstacosen.

Recept ur "Veckans favoriter".
Det utlovades att det får alla barn att äta fisk. Sonen åt sisådär som vanligt och dottern gav receptet 4 av 10. Men hon åt ganska bra ändå.

1 kommentar:

  1. Du inspirerar mig.. ska troligen försöka med lax denna helg.. men viken temp i ugnen använde du??

    SvaraRadera