tisdag, mars 22, 2016

Sesamkyckling med asiatisk sweet chili


Sesamkyckling med asiatisk sweet chili (4 portioner)
900 gram tinad kycklingfilé
1,5 msk maizenamjöl
1,5 dl vatten

Sweet chili sås
1-1,5 dl Asiatisk sweet chili (1 dl om du har extra stark)
1 dl japansk soja
1 dl ketchup
1 dl brunt farinsocker
2 msk hoisin sås
2 msk risvinäger
1 msk sesame olja
1,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk ingefära
1 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar

Toppa med följande garnering:
Sesamfrön
Hackad salladslök

Lägg ner kycklingen i botten av din slow cooker. Vispa ihop ingredienserna till sweet chilisåsen i en lagom stor skål. Häll sedan ner såsen på kycklingen.
Tillaga kycklingen på "Low" 5-7 timmar eller "High" 3-4 timmar. 
När det är klart, plocka upp kycklingen och dra den i bitar.
Vispa ihop maizenamjölet med 0,5 dl vatten och rör ner det i såsen i grytan. Släng ner kycklingen och rör om. Koka på högsta temperaturen 20-30 minuter tills såsen har tjocknat.
Dekorera med sesamfrön och hackad salladslök och servera med ris.
Det var ett bra recept som jag hittat hos en amerikansk matbloggare, men lyckligtvis är mitt kök utrustat med en uppsättning amerikanska måttsatser också (tack Carina!).
Det var för mycket ketchupsmak för min del, nästa gång jag gör receptet så drar jag ner på ketchupen till en halv dl så att det blir ännu bättre. Men både jag och barnen tyckte att det var gott.

2 kommentarer:

  1. Ja amerikansk mar är ofta lite söt. Vad tycker du om slowcook prylen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är bra. Men vi har inte hunnit prova den mer än att maken gjort ungersk gulash och jag denna gryta.
      Det ska bli mer. Rätt smidigt men kräver sin plats i köket...

      Radera