torsdag, mars 17, 2016

Texas fajitas


Texas fajitas (4 portioner)
300 gram hängmörad biff i skivor (eller grytbitar av nöt)
Olivolja
Salt & peppar

4 tortillabröd
Gräddfil
140 gram kvibille ädelost

Majssalsa
1 liten burk majskorn
4 msk olivolja
Salt & peppar
2 avokado
4 salladslökar
1 mild röd chili
1 klyfta vitlök
Koriender

Häll bort spadet av majsen och låt den rinna av. Blanda majsen med 2 msk olivolja, salt och peppar och stek i en het och torr stekpanna tills majsen poppar och blir mörkbrun.
Tärna avokadon, skiva salladslöken tunt, hacka chilin, vitlöken och blanda med koriandern i en bunke. Blanda ner majsen och smaksätt med juice av pressad lime.

Salta och peppra köttet. Grilla det i en het och torr grillpanna.

Lägg en sked majssalsa på tortillabrödet, toppa med kött, gräddfil och kvibilleost. Vik ihop som en tacos och ät.
Recept ur Leilas guldkorn på vardagen av Leila Lindholm. Den slank med på bokrean och innehåller lustigt nog (med tanke på titeln) inte så många matrecept, men många drinkrecept och desserter. 
Det här blev helt fantastiskt gott. Jag ska prova att slänga ner lite kvibille ost i min nästa vanliga taco, den kanske blir jättegott det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar