tisdag, maj 03, 2016

Thailändska frikadeller

Thai frikadeller (4 portioner)
500 gram nötfärs
1 msk riven färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl hackad färsk koriender
Salt & peppar
1 burk kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
2 tsk fisksås
1 msk äkta honung*
2 morötter
1 ask minimajs
1 näve broccolibuketter
1 näve sockerärtor

Blanda nötfärs, ingefära, vitlök, ägg, grädde och koriender. Smaka av med salt och peppar. Forma sedan till lagom stora bollar.
Koka upp kokosmjölk, currypasta, fisksås och honung i en kastrull. Lägg i frikadellerna och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva morötter och skär slantar. Tillsätt minimajs, broccoli och morötter till grytan och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt sockerärtorna och låt dem bli varma någon minut.
Strö eventuellt över färsk koriander.
Servera!

Jag hittade inga färska sockerärtor så istället köpte jag frysta. Stort misstag! Enligt mig får det lov att vara färska eller inga alls...
Fin förpackning på minimajsen.
Barnen åt och det gjorde jag med, det var helt okej vardagsmat.

Receptet kommer från GI dag för dag.

* Honung. Läs på innehållsförteckningen. Många utav förpackningarna i butiken är egentligen bara socker. Ekologisk honung innehåller honung, samt den vanliga hederliga burken. Eller närmaste biodling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar