måndag, maj 02, 2016

Ungsbakad lax i folie


Det här receptet förtjänar lite mer uppmärksamhet. Zuccini, paprika och purjolök är väldigt gott men det fungerar att lägga till andra grönsaker också. Du kan i princip använda de grönsaker du har hemma, jättebra när man har några småsnärtar av varje i grönsakslådan som det börjar vara dags att äta upp.


Snabbt fixat, middagen står på bordet efter 20 minuter. Väldigt gott med citronmajonnäs och nyttigt, (om du nu inte får för dig att äta en halv deciliter majonnäs eller nått sånt).

Lax i folie på en bädd av grönsaker. Det visade sig bli mycket gott och tipset är att man kan ta de grönsaker man har hemma för tillfället. Lätt att laga till på singelhushållsveckorna!


Lax i folie (4 portioner)
4 laxfiléer (upptinad, får ej vara fryst)
1 orange paprika
Broccoli
Zucchini
Några droppar olivolja
Saft av en citron
Salt & pepapr
Dragon

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på folie. Ringla över lite olivolja och citronsaft. Strö på salt, peppar och dragon. Salta och peppra laxfilén, lägg den ovanpå. Förslut foliepaketen och ställ i ugnen 15 minuter.

Servera med majonnäs som du rivit ner citronskal i och eller kläm helt enkelt ner lite citronsaft = citronmajonnäs.

"Receptet" kommer från boken "GI dag för dag - 30 dagar till en nyttigare livsstil".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar