Sidor

söndag, juli 18, 2010

Rabarbertårta med jordgubbstopping

Helgens tårta blev rabarbertårta med jordgubbstopping. Egenodlad rabarber som plockades av yngsta grabben som även hjälpte till att baka. Jordgubbarna som borde finnas i trädgårdslandet lyser däremot med sin frånvaro än så länge.150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1,5 dl naturell yoghurt
200 gram rabarber
1 msk vaniljsocker
2 tsk maizenastärkelse
1 burk kesella (250 g)
1 dl jorgubbssylt
Färska jordgubbar till dekor

Gör så här:
Smörj en form med löstagbarkant (ca 25 cm dia). Rör smöret mjukt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop till en smet. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver och rör ner i smöret tillsammans med yoghurten. Häll smeten i bakformen.
Skala och hacka raberbern i småbitar och blanda med vaniljsocker och maizena (för att de inte bara ska sjunka till botten samt smaka gott). Tryck ner rabarbern i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader 35-45 minuter. Låt svalna.
Lossa kakan ur formen och blanda kesella med sylten. Bred på kakan och ställ kallt. Dekorera eventuellt med färska jordgubbar.
(I mitt fall en hel kartong.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar