Sidor

söndag, juli 24, 2011

Scones med parmesan, oliv och rosmarin

Godmorgon!
Det var ett bra tag sedan jag bakade bröd. Men så såg jag ett recept jag ville prova och hade några oliver som borde ätats upp i kylskåpet och det visade sig vara ett recept jag ska göra många fler gånger!
Ett sånt man bör dela med sig utav.Parmensanscones med oliver och timjan
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl gräddfil eller yoghurt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl finriven parmesanost
10 svarta kärnfria oliver ur konservburk (för det är bara dom som är goda) skurna i mindre bitar
2 tsk rosmarin

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ägg, olivoljag och gräddfil. Blanda vetemjölet med bakpulver, salt och parmesanost och rosmarin. Rör ner i äggblandningen. Arbeta sedan in oliverna.
Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till en rund platt kaka. Dela i fyra delar (eller låt bli).
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan till 175 grader och grädda 10-15 minuter till. Låt svalna och njut.

Det här brödet skulle piffa upp vilken spagettimiddag som helst.

1 kommentar:

  1. Hej Catarina! Ramlade in här hos dig av en slump. Kul :) Å det där brödet måste jag testa, Verkade jättegott!

    //Annika

    SvaraRadera