Godmorgon!
Det var ett bra tag sedan jag bakade bröd. Men så såg jag ett recept jag ville prova och hade några oliver som borde ätats upp i kylskåpet och det visade sig vara ett recept jag ska göra många fler gånger!
Ett sånt man bör dela med sig utav.Parmensanscones med oliver och timjan
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl gräddfil eller yoghurt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl finriven parmesanost
10 svarta kärnfria oliver ur konservburk (för det är bara dom som är goda) skurna i mindre bitar
2 tsk rosmarin
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ägg, olivoljag och gräddfil. Blanda vetemjölet med bakpulver, salt och parmesanost och rosmarin. Rör ner i äggblandningen. Arbeta sedan in oliverna.
Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till en rund platt kaka. Dela i fyra delar (eller låt bli).
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan till 175 grader och grädda 10-15 minuter till. Låt svalna och njut.
Det här brödet skulle piffa upp vilken spagettimiddag som helst.
Hej Catarina! Ramlade in här hos dig av en slump. Kul :) Å det där brödet måste jag testa, Verkade jättegott!
SvaraRadera//Annika