I fredags var jag på vinkväll men trevliga tjejer. Värdinnan hade gjort dessa vridna vallmostänger (som det finns recept på i senaste numret av "Hembakat".
Mycket goda!Vridna vallmostänger
2 plattor fryst smördeg
mjöl till utbakning
1 uppvispat ägg
3-4 dl västerbottensost
0,5 - 1 dl vallmofrön
Tina smördegsplattorna
Sätt ugnen på 225 grader
Armeta med en platta i taget. Lägg på en mjölad skärbräda. Kavla ut till ca 19x19 cm. Pensla med ägg och strö över 1/4 av osten och 1/4 av fröna. Tryck till försiktigt. Vänd och pensla plattan med ägg, strö över 1/4 av osten och 1/4 av fröna. Tryck till förskitigt.
Skär smördegsplattan på tvären i ca 2 cm breda stänger.
Dra ut stängerna till dubbel längd. Vrid dem till spiraler och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Men jag har inte provat att göra dem själv än...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar