Sidor

måndag, september 07, 2015

Blomkålssoppa med avokadowrap

Krämig blomkålssoppa med avokadowrap (4 portioner)

Krämig blomkålssoppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bakpotatis
250 gram färska jordärtskockor
1 blomkål
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl rysk yoghurt
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 250 grader. Finhacka en gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skala och skiva bakpotatisen och jordärtskockorna. Dela blomkålen i buketter. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Tillsätt all lök, potatis, jordärtskocka och hälften av blomkålen. Fräs i 2-3 minuter. Tillsätt en liter vatten och grönsaksbuljong. Låt koka under lock i 15-20 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
Lägg resten av blomkålen i en smord ungsform och ringla över 1 msk olivolja och 1 tsk salt, samt lite svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 10-15 minuter eller tills blomkålen fått färg.
Tillsätt rysk yoghurt, honung och vitvinsvinäger och mixa slät. Toppa sedan med den andra blomkålen.

Avokadowrap
1 avokado
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 förpackning gröna linser
1 msk olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 pkt ärtskott
8 minitortillabröd

Tärna en avokado och finhacka rödlöken. Lägg i en skål och blanda ner en pressad vitlöksklyfta, 1 förpackning gröna linser (sköljda och avrunna), olivolja, vitvinsvinäger, salt och sambal oelek. Fördela fyllningen och ärtskott på 8 vetetortilla, vik ihop till wraps och lägg på ett fat fästa med tandpetare.


Recept ur Linas originalkasse och soppan var helt okej, men inte mer. Det blir oftast rester av soppan när vi äter det så jag åt samma soppa 2 dagar till lunch. Avokadowrapsen däremot var inte särskilt goda. Jag och maken åt dom men dottern tyckte verkligen inte om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar