tisdag, september 08, 2015

Kräftpasta med champinjoner, dragon och timjan

Kräftpasta med champinjoner, dragon och färsk timjan (4 portioner)
250 gram champinjoner
1 bananscharlottenlök
0,5 kruka timjan
250 gram gula körsbärstomater
360 gram bandspagetti
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 tsk torkad dragon
1 krm cayennepeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 brukar kräftstjärtar

Skiva champinjoner, finhacka scharlottenlöken och timjan. Halvera tomaterna.
Koka pastan enligt instruktioner.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna, fräs lök och vitlök samt champinjonerna i 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl, dragon, cayennepeppar. Vispa ner vitvinsvinäger, tomatpuré, vispgrädde, mjölk och buljongtärning. Koka 2-3 minuter till.
Häll av vätskan från kräftstjärtarna och rör ner tomater, kräftstjärtar och nykokt pasta i såsen.
Strössla över timjan och servera direkt.

Recept ur Linas originalkasse. Jag är inte särskilt förtjust i kräftstjärtar. Det var okej att äta men inte just mer så jag kommer nog inte att laga det här igen. Möjligen är det godare med nyskalade räkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar