onsdag, september 09, 2015

Timjanbräserad fläskkotlett med haricot vertssallad och rostad potatis

Timjanbräserad fläskkotlett med haricot vertssallad och rostad potatis (4 portioner)
Sätt ugnen på 250 grader.

Ugnsrostad potatis
Lägg 1 kg potatis i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är klar.

Haricot vertssallad
Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och fräs 150 gram haricot verts på hög värme i 4-5 minuter. Ringla över 1 msk vitvinsvinäger och 1 tsk salt. (Sprinkla över 1 finhackad silverlök om du inte har barn som gillar haricot verts men hatar lök mer än det.)

Timjanbräserad fläskkotlett
250 gram körsbärstomter
2 msk vetemjöl
0,5 msk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
600 gram fläskkotlett
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Halvera körsbärstomaterna. Blanda vetemjöl, timjan, salt och cayennepeppar på en tallrik. Skär fläskkotletten i cm-tjocka skivor som du vänder i mjölblandningen. Stek i lite olivolja på medelvärme, 3-4 minuter per sida. Häll på mjölk, vispgrädde och fördela tomaterna runt om köttet. Låt sjuda 4-5 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Serveras tillsammans.
Här hade vi någon som verkligen gillade potatisen.

Recept ur Linas maoriginalkasse och den här rätten ska vi absolut spara. Den var god för alla och det blev inte ens några rester. Både stora och små åt med god aptit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar