fredag, juni 17, 2016

Fläskfilé med citrondressade primörer och parmesansmör


Fläskfilé med citrondressade primörer och parmesansmör (2 portioner)

Potatis
450 gram potatis
Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Blanda med lite olivolja, salt och svartpeppar. Rosta på 250 grader  mitt i ugnen.


Parmesansmör
30 gram parmesanost
1,5 msk rumstempererat smör
Lite gräslök
1 krm salt
Svartpeppar
Klipp gräslöken i små bitar och mosa ihop allt.

Citrondressade primörer
Skal från en halv citron
1 msk pressad citronsaft
Lite gräslök
0,5 msk olivolja
1 krm salt
1 krm socker
Svartpeppar
250 gram grön sparris
1 förpackning rädisor
En halv rödlök

Blanda finrivet skal av citronen och 1 msk pressad citronsaft.  Blanda med gräslök, olivolja, salt, socker och svartpeppar.
Skär roten av sparrisen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka sparris och rödlök i en minut. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg i en skål tillsammans med rädisor och blanda med citrondressingen.

Fläskytterfilé eller fläskfilé
Vi valde att grilla fläskytterfilé men i receptet skulle man göra schnitzel.

Vi gillade inte kall sparris, men det går förstås lika bra att inte kyla ner den i kallt vatten. Parmesansmöret blir lite strävt men på hela taget var det väldigt gott som vardagsmat. Fredagslyx.
(Recept ur Linas matkasse för två.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar