måndag, juni 13, 2016

Mexikansk kycklingpaj


Mexikansk kycklingpaj utan skal
Fyllning:
5-8 feferoni, hackade
1/2 grillad kyckling
1 gul lök, hackad
10 färska champinjoner, skivade
Smör
150 g Philadelphiaost
1/2 burk Chunky Salsa (eller nästan en hel)
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C.
Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn lök och champinjoner i smör, värm upp kycklingen i slutet. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Hacka feferonin och strö ut i botten av en ugnsfast form. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält.

Servera med en god blandad sallad, guacamole och tortillachips.


Vi blev tipsade om de här receptet från Jennys matblogg i bilen hem från skolan. En av oss råkar vara uppväxt i Mexico och hon föreslog att det nog blir bra utan pajskal. Det blev det absolut. Hela familjen åt bra och tyvärr blev det inga rester...
Nästa gång tar jag Hot chunky salsa istället för medium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar