tisdag, juni 21, 2016

Sejrygg med rostad tomatsallad, basilika och balsamicosirap


Sejrygg med rostad tomatsallad, basilika och balsamicosirap (2 portioner)
1 ask blandade körbärstomater
Olivolja
0,5 tsk salt och lite svartpeppar
Basilika efter smak
1 scharlottenlök
Halvera körsbärstomaterna och lägg i en ugnsfast form. Rosta mitt i ugnen 6-8 minuter i 250 grader.
Grovhacka färsk basilika och finhacka scharlottenlöken, blanda med de rostade tomaterna, en halv matsked olivolja, salt och peppar.

Pauluns supermix.
Koka 2 portioner enligt förpackningen.

300 gram sejrygg
Salt & svartpeppar
Krydda sejryggen och stek i olivolja 2-3 minuter per sida.

2 msk balsamvinäger
0,5 msk socker
Koka ihop till en simmig konsistens, det tar ca 10 sekunder.

Servera supermix, körsbärstomater och sejrygg. Ringla över balsamicosirapen och toppa med bsilika och parmesanost.


Jag tyckte att det var väldigt gott. Resten av familjen höll inte med, de undrade mest vad den där supermixen var för något. Så det blir nog svårt att få laga den här rätten igen.
Recept ur Linas matkasse (för två).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar