tisdag, januari 03, 2017

Räkgryta med sötpotatis och koriander


Räkgryta med sötpotatis och koriander (4 portioner)
2 medelstora sötpotatisar
2 rödlökar
Olivolja
1 klyfta vitlök
1 msk finhackad ingefära
1 tsk sambal oelek
1 burk krossade tomater
2 dl hönsbuljong
0,5 burk kokosmjölk
500 gram räkor utan skal

En halv purjolök
1 kruka koriender

Skala sötpotatisarna och skär dem i grova tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Skala och hacka rödlöken. Fräs i olivoljan på låg värme i 10 minuter., tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt pressad vitlök, ingefära, sambal, krossade tomater och buljong. Låt puttra i ca 20 minuter och tillsätt sedan kokosmjölk. Låt allt koka upp. Tillsätt sötpotatisen och räkorna. Strimla purjolöken och toppa grytan med den och färsk koriander.

Recept ur Family living.
Barnen gillade det inte, men dottern åt en del sötpotatis innan den åkte ner i grytan. Tur att jag köpt gott valnötsbröd som backup för eventuella matvägrare. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Till middag var det si så där men lunchresterna var lite starkare och godare. Lagom lunchmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar