måndag, juni 05, 2017

Five spice anka med pak choi i ostronsås

Five spice anka (4 portioner)
2 stora ankbröst med skinn

Five spice
4 tsk sechuanpeppar eller vitpeppar
4 stjärnanis
4 tsk fänkålsfrön
2 tsk hel kryddnejlika
4 tsk kanel
Mortla ordentligt till ett fint pulver.

1 dl hoisinsås
4 späda purjolökar
2 pak choi
3 msk ostronsås
1 tsk sesamolja

Sätt ugnen på 150 grader. Gnugga in ankbrösten med five spice. Stek på medelvärme med skinnsidan ner till mycket av fettet har smält och skinnet är krispigt. Vänd och stek på andra sidan tills den fått fin färg. Ta upp ankan och spara fettet i pannan. Pensla ankbrösten med hoisinsås. Lägg med skinnsidan upp i en ugnsform. Sätt in den i mitten av ugnen och stek till en innertemperatur på 60 grader. Låt vila under bakplåtspapper.

Skär av purjolöken så den är lika lång som pak choi. Dela både pak choi och purjo på längden. Fräs hastigt på hög värme i ankfettet tills det fått lite färg. Vänd inte så många gånger. Häll över ostronsås och sesamolja och rör om tills grönsakerna täcks.

Servera ankbröstet uppskivat med grönsakerna och ris.


Recept ur Jennie Walldéns kokbok "Asiatiska smaker".
Supergod mat. Goda smaker och anka är gott. Riktig lyxmat som man kan göra hemma.

Bor du i Piteå så hittar du ankbröstfiléer hos Karinas viltbutik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar